'Overmars heeft enorm netwerk, maar verschil tussen Antwerp en Ajax te groot'

'Overmars heeft enorm netwerk, maar verschil tussen Antwerp en Ajax te groot'

22-03-2022 13:44 Laatste update: 23:37
32

John van den Brom denkt dat Marc Overmars flink wat tijd nodig zal hebben voor hij Royal Antwerp FC net zo naar zijn hand weet te zetten als Ajax. De oud-trainer van Anderlecht en KRC Genk, die bij Ajax samenspeelde met Overmars, ziet dat de mogelijkheden op De Bosuil een stuk kleiner zijn dan in Amsterdam.

"Overmars zal jongens blijven screenen op hun individuele kwaliteiten en de marge die ze nog hebben in hun ontwikkeling als voetballer. Antwerp heeft daarvoor wel de mogelijkheden", steekt Van den Brom van wal bij Het Nieuwsblad. "Al moet je ook niet zomaar paralellen gaat trekken met Ajax."

Ondanks de steenrijke eigenaar Paul Gheysens heeft Ajax nog altijd beduidend meer middelen dan de Great Old. "Een speler halen voor zestien miljoen zoals Dusan Tadic zie ik niet meteen gebeuren. Net zoals Antwerp nu niet opeens jongens voor tientallen miljoenen zal verkopen. Marc Overmars heeft wel een enorm netwerk, maar daarvoor is het verschil tussen Antwerp en Ajax te groot."

Overmars wordt de komende weken ingewerkt bij Antwerp. "De familie Gheysens heeft me overtuigd van het project en waar ze naartoe willen met de club. De ambities zijn enorm. Het is een mooie uitdaging en ik zie de groeipotentie van de stad en de club", liet de ex-directeur van Ajax weten.