Van der Vaart: 'Ze voelen soms druk, dan denk ik dat ze beter hier kunnen blijven'

Van der Vaart: 'Ze voelen soms druk, dan denk ik dat ze beter hier kunnen blijven'

22-03-2022 20:38
28

Rafael van der Vaart haalt steeds meer plezier uit zijn werk als assistent-trainer bij Esbjerg fB. De 109-voudig international van Nederland durft echter nog niet te zeggen of hij echt geschikt is voor het trainersvak.

"Ik noem mezelf ook nog steeds geen trainer", zegt Van der Vaart tegen Ziggo Sport. "Maar ik moet wel eerlijk zeggen dat het steeds leuker begint te worden. Het leukst vind ik het om met die gasten bezig te zijn, zelf een beetje meedoen en ze wat adviseren. Ik kan mijn ervaring met ze delen. Ze willen dingen weten, zoals hoe de WK-finale was. Ze voelen hier af en toe al druk. Dan denk ik: als je het hier al voelt dan kun je beter blijven, anders eindig je in een kliniek", lacht hij. 

De voormalig middenvelder van Ajax, Hamburger SV, Real Madrid en Tottenham Hotspur heeft steeds meer begrip voor de ergernissen van trainers. "Ik erger me dood aan de vierde man. Dan staat hij de hele tijd naar onze trainer te kijken. Daar word je helemaal gek van. Nu begrijp ik de trainers iets beter die klagen tegen zo'n vierde man."

Van der Vaart merkt wel dat hij nog niet denkt als een echte trainer. De voormalig spelmaker is vooral liefhebber. "Dat is een beetje mijn grootste tegenstander", weet hij. "Dat is waarschijnlijk ook waarom ik nog steeds niet weet of ik het wel wil. Vorige week speelden we 0-0. Het was een kutwedstrijd, maar het stond goed. Maar ik houd er niet zo van als het goed staat. Dan maar liever 3-3. Maar trainers moeten anders denken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie