De Boer buigt zich over Oranje-dilemma: 'Bij vlagen lijkt hij net op Mbappé'

De Boer buigt zich over Oranje-dilemma: 'Bij vlagen lijkt hij net op Mbappé'

22-03-2022 20:55
50

Ronald de Boer en Pierre van Hooijdonk zien Donyell Malen als meest geschikte adjudant van Memphis Depay als het Nederlands elftal in een 5-3-2 systeem gaat spelen. De analisten zijn echter ook lovend over Arnaut Danjuma.

"Een goede Malen is wat mij betreft nog altijd de beste optie. Dan heb je snelheid, techniek en scorend vermogen, hij vormt de beste combinatie met Memphis. Hij moet misschien nog wel iets meer rust voor het doel vinden. Zijn misser tegen Tsjechië zullen veel mensen zich nog herinneren", zegt De Boer tegen Voetbal International.

De Boer genoot echter ook van Danjuma in de Champions League-duels van Villarreal met Juventus. "Wat een versnelling heeft die man, bij vlagen lijkt hij net op Mbappé. Maar als hij gevaarlijk wordt met een actie, begint die bijna altijd vanaf links. Daar vind ik hem beter dan in het centrum."

Ook Van Hooijdonk gaat voor Malen. "Hij is doelgerichter dan Steven Bergwijn of Cody Gakpo. Ik vind Gakpo meer een linksbuiten. Roger Schmidt zet hem bij PSV ook weleens in het centrum, maar dan ga je voorbij aan zijn belangrijkste kwaliteit. Hij kan een man uitspelen en dan van buiten naar binnen komen, daar zie je hem ook echt opbloeien."

"Arnaut Danjuma is ook een serieuze optie, hij doet het goed bij Villarreal. Maar ook hij is minder een pure zestienmetergebied-spits dan Malen", vervolgt de oud-spits, die dat juist wel belangrijk vindt voor een partner van Memphis. "Die loopt vaak overal en nergens, dan is het wel fijn als je iemand daarvóór hebt die ook de diepte achter de laatste lijn zoekt."