'Goed nieuws voor Ajax uit ziekenboeg: keepersbestand mogelijk spoedig aangevuld'

'Goed nieuws voor Ajax uit ziekenboeg: keepersbestand mogelijk spoedig aangevuld'

22 maart - 21:40
35

Ajax-trainer Erik ten Hag lijkt spoedig weer een beroep te kunnen doen op Jay Gorter, meldt Ajax Showtime. De doelman gaat de groepstraining binnenkort hervatten en is mogelijk zelfs op tijd fit voor de uitwedstrijd bij FC Groningen.

In de warming-up op bezoek bij Benfica raakte Gorter - net als collega Remko Pasveer - geblesseerd in de warming-up. Daardoor kampte Ajax plots met een keepersprobleem. Met de komst van Przemyslaw Tyton werd dat deels opgelost, maar de naderende terugkeer van Gorter zal als muziek in de oren van Ten Hag klinken.

Gorter staat nu ook op het trainingsveld, maar doet nog niet mee aan de gehele groepstraining. Daar moet na de interlandperiode verandering in komen. De kans is aanwezig dat Gorter weer van de partij is bij Groningen - Ajax. Dat is de eerste wedstrijd die de Amsterdammers spelen na de interlandbreak.

Het lijkt er niet op dat Gorter direct onder de lat plaatsneemt als hij weer back in business is bij Ajax. Andre Onana is nu tijdelijk de eerste keeper, al laat de Kameroener allesbehalve een onuitwisbare indruk achter.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!