'Ik ben hier voor de plek naast Frenkie, daarvoor ga ik strijden bij Oranje'

'Ik ben hier voor de plek naast Frenkie, daarvoor ga ik strijden bij Oranje'

23-03-2022 10:54 Laatste update: 11:10
66

Teun Koopmeiners ziet kansen op een basisplaats in het Nederlands elftal richting het WK 2022 in Qatar. De 24-jarige middenvelder denkt onder meer dat het nieuwe systeem hem in de kaart speelt.

Koopmeiners verruilde AZ afgelopen zomer voor Atalanta Bergamo, dat een 5-3-2 hanteert. "Ik denk dat het wel meehelpt dat ik dit systeem bij de club speel", erkent hij in gesprek met de NOS. Koopmeiners zet dan ook zijn zinnen op een basisplaats in Oranje. "De plek naast Frenkie (de Jong, red.). Dat is de plek waarvoor ik ga strijden, waarvoor ik hier ben."

Wedden

Meer odds

Koopmeiners stelt dat hij de afgelopen maanden is gegroeid, nu hij een basisspeler is bij een grote club in de Serie A. "Ik kom niet anders binnen, maar je hebt nieuwe wedstrijden in je benen, meer ervaring en in een ander land gespeeld. Ik heb weer andere dingen geleerd als speler, omdat ik ook op een andere positie heb gespeeld. Dat neem je wel mee naar hier. Ik merk dat ik weer nieuwe dingen toevoeg aan mijn spel."

Koopmeiners speelt de laatste maanden veelvuldig als aanvallende middenvelder bij La Dea. Ook die rol bevalt hem goed, maar het is niet de plek waar hij zich bij Oranje op richt. "Ik kan wel zeggen dat ik heel gelukkig ben bij Atalanta."