Weggestuurd bij Feyenoord, nu bij Jong Oranje: 'Kan reis vergelijken met Dumfries'

Weggestuurd bij Feyenoord, nu bij Jong Oranje: 'Kan reis vergelijken met Dumfries'

23-03-2022 11:37
21

Milan van Ewijk zit tijdens deze interlandperiode voor het eerst bij de selectie van Jong Oranje. De verdediger, inmiddels actief voor sc Heerenveen, werd in de jeugd weggestuurd bij Feyenoord en vond vervolgens het plezier terug bij Excelsior Maassluis.

Van Ewijk trekt in gesprek met RTV Rijnmond een vergelijking met het pad dat Denzel Dumfries heeft afgelegd. "Ik kan mijn reis vergelijken met die van Dumfries. Ik moet nog wel een aantal stappen nemen om tot hetzelfde punt te komen, maar in mijn dromen kan ik het."

Wedden

Meer odds

Van Ewijk werd in 2016 weggestuurd bij Feyenoord, waarna hij naar Excelsior Maassluis vertrok. Na avonturen bij ADO Den Haag en SC Cambuur speelt hij nu bij Heerenveen. "Via een omweg mag ik nu voor Jong Oranje spelen", vervolgt de verdediger, die bij Feyenoord samenspeelde met Tyrell Malacia en Orkun Kökcü. "Het is vreemd hoe zij wel zijn doorgebroken, maar iedereen heeft zijn eigen weg naar de top."

Met Jong Oranje speelt Van Ewijk de komende dagen tegen Jong Bulgarije en Jong Zwitserland. "Ik heb geen idee of ik basisspeler ben, dat is aan de trainer. Maar ik ga er alles aan doen om te laten zien wat ik kan."