Update: Utrecht heeft beet en haalt 'echte winnaar' op bij Go Ahead

Update: Utrecht heeft beet en haalt 'echte winnaar' op bij Go Ahead

23-03-2022 18:34 Laatste update: 18:47
90

Luuk Brouwers verruilt Go Ahead Eagles na dit seizoen voor FC Utrecht, meldt Voetbal International. De steunpilaar van de Deventer club kon ook met Kees van Wonderen mee naar sc Heerenveen, maar kiest voor de Domstedelingen. 

Voor hoe lang Brouwers gaat tekenen in Utrecht, maakt Voetbal International niet bekend. Bij Utrecht is de kans aanwezig dat er ruimte op het middenveld ontstaat, aangezien Joris van Overeem, Simon Gustafson en Adam Maher lijken te vertrekken. Op het middenrif zal Brouwers de strijd aan moeten gaan met onder andere Quinten Timber en Bart Ramselaar. 

Bij Go Ahead is Brouwers dit seizoen uitgegroeid tot een dragende speler. Waar hij in de Keuken Kampioen Divisie geen scorende speler was, heeft hij zich bij Go Ahead ontpopt tot clubtopscorer. Brouwers was net als Iñigo Córdoba al acht keer trefzeker in de Eredivisie

Onlangs gaf Brouwers in gesprek met VoetbalPrimeur al aan open te staan voor een nieuwe stap. "Een contractverlenging kan ik uitsluiten. We zijn tot de conclusie gekomen het huidige contract in stand te houden en aan het einde van het seizoen te kijken naar de opties." Zijn nieuwe werkgever wordt dus naar alle waarschijnlijkheid Utrecht.

Update: FC Utrecht heeft de komst van Luuk Brouwers al via de officiële kanalen bevestigd. De middenvelder tekent tot medio 2025 in de Domstad. "Met Luuk halen we een dynamische middenvelder met veel power in huis, die de laatste jaren een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt", aldus technisch directeur Jordy Zuidam. "Luuk is een echte winnaar, heeft inzicht, zowel met als zonder bal, en is een goede passer. Die kwaliteiten koppelt hij aan rendement in de vorm van assists en doelpunten. We zijn ervan overtuigd dat hij uitstekend binnen de ambities van onze club past en zien een succesvolle samenwerking tegemoet."