'Meer clubs benaderden Ten Hag: Ajax-coach staart zich niet blind op United'

'Meer clubs benaderden Ten Hag: Ajax-coach staart zich niet blind op United'

24-03-2022 07:07
65

Ajax-trainer Erik ten Hag voelt zich klaar voor zijn eerste grote avontuur in het buitenland, maar staart zich niet blind op Manchester United. Hoewel hij hard op weg lijkt naar de Premier League-grootmacht, sluit de 52-jarige Tukker een langer verblijf in Amsterdam nog niet uit, meldt het Algemeen Dagblad.

De toonaangevende Britse media pakten woensdag uit met het nieuws dat Ten Hag een vruchtbaar eerste gesprek heeft gevoerd met Manchester United. Ook vanuit het kamp van de oefenmeester wordt gesteld dat het gesprek goed is verlopen, schrijft het AD. Hij is de afgelopen maanden echter ook door andere clubs gepolst en benaderd, al is United in potentie wel veruit de grootste.

Ten Hag wikt en weegt zijn opties zorgvuldig. Hij heeft een langer verblijf bij Ajax ook nog niet helemaal uitgesloten, want hij zal niet zomaar aan de slag gaan op Old Trafford, weet de krant. Het is de Nederlandse trainer niet ontgaan dat het de laatste jaren onrustig is in de top van Manchester United en juist de voorwaarden om te kunnen presteren zijn voor hem cruciaal. Zo vormde hij bij Ajax een twee-eenheid met Marc Overmars en had hij invloed op het transferbeleid.

Ajax
Volgens het Algemeen Dagblad houdt Ajax steeds serieuzer rekening met 'een verdere onthoofding van het technisch hart'. Net als de zoektocht naar een nieuwe directeur voetbalzaken, belooft ook die naar een nieuwe trainer moeilijk te worden. De vijver met topkandidaten is immers beperkt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie