Cruijff over Barça-vertrek Koeman: 'Regel nummer één, twee, drie, vier en vijf

Cruijff over Barça-vertrek Koeman: 'Regel nummer één, twee, drie, vier en vijf

24-03-2022 08:25
16

Jordi Cruijff benadrukt dat hij nooit heeft overwogen om Ronald Koeman op te volgen als trainer van FC Barcelona. Hij werd in Spaanse media genoemd als tussenpaus na het ontslag van de ex-bondscoach in oktober.

"Ik ben speler, trainer en technisch directeur geweest en ik weet nog niet welke rol ik over tien jaar vertolk. Maar wat ik wel weet, is dat ik nooit mix: als ik een functie bekleed, richt ik mij daarop. Op de stoel van een ander plaatsnemen? Nee. Dat is regel nummer één. En regel nummer twee, drie vier en vijf", laat Cruijff weten aan The Guardian.

Cruijff is momenteel technisch adviseur bij Barça en in die hoedanigheid is hij nauw betrokken bij het transferbeleid. De zoon van de legendarische nummer veertien denkt wel profijt te hebben van zijn verleden als trainer. "Het helpt dat je een transfertarget en een opstelling kunt visualiseren als een coach. Je kan bijvoorbeeld denken: Hij is een goede speler, maar niet wat we nu nodig hebben. Het helpt dat je zaken kunt bespreken met trainers in hun eigen taal. Dat betekent niet meteen dat je het goed doet, maar het helpt je om de behoeften van de speler en de trainer beter te begrijpen."

Koeman werd bij Barcelona opgevolgd door Xavi. De Catalanen zijn inmiddels met een opmars bezig in La Liga en wonnen zondag nog met 0-4 bij Real Madrid. Ook Cruijff oogst waardering in Camp Nou, waar hij promotie zou kunnen maken. De Nederlandse bestuurder wordt echter ook genoemd als kandidaaat om Marc Overmars op te volgen als directeur voetbalzaken bij Ajax.