Eriksen is Blind dankbaar: 'Heb veel aan Daley gehad, veel met hem gesproken'

Eriksen is Blind dankbaar: 'Heb veel aan Daley gehad, veel met hem gesproken'

24-03-2022 17:28
10

Christian Eriksen hoopt zaterdag in actie te komen in de oefeninterland tegen het Nederlands elftal. De spelmaker van Denemarken koestert bijzonder warme herinneringen aan de Johan Cruijff Arena, waar hij als speler van Ajax schitterde.

"Ik voel me goed. Fysiek ben ik in orde en ook mentaal zit ik op hetzelfde niveau als eerst", zegt Eriksen in Deense media. "Ik mis nog wat wedstrijdritme, maar dat komt vanzelf wel weer terug. Het voelt als een overwinning om weer bij het nationale team te zijn, het lijkt alsof ik nooit ben weggeweest." 

Eriksen wil niet meer achterom kijken naar zijn hartstilstand tijdens het EK. "Ik weet wat er precies gebeurd is, maar ik wil het graag voor mezelf houden. Ik ben verder gegaan als voetballer en ook als mens. Ik ben helemaal binnenstebuiten gekeerd dus ik ga ervanuit dat het niet meer fout zal gaan."

Bij Eriksen werd een icd-kastje geplaatst. Ook oud-ploeggenoot Daley Blind heeft dat apparaat. "Al toen ik in het ziekenhuis lag sprak ik hem, ik heb veel aan Daley gehad", laat de dertigjarige middenvelder weten. De twee kwamen elkaar onlangs ook tegen toen Eriksen zijn conditie op peil hield bij Jong Ajax. "Ik heb veel met hem gesproken over het mentale deel en over het leven met een icd-kastje."

Eriksen en Blind staan zaterdag mogelijk tegenover elkaar. Nederland en Denemarken trappen om 20.45 uur af in de Johan Cruijff Arena. Mocht de spelmaker dan nog niet in actie komen, dan maakt hij dinsdag zijn rentree tegen Servië. "Of mijn comeback in Amsterdam of Kopenhagen zal zijn, maakt niet zoveel uit. Het zijn ieder geval twee plekken die een enorme impact hebben gehad op mijn carrière."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie