Update: Antwerp betaalt prijs voor Overmars: meer sponsors stoppen

Update: Antwerp betaalt prijs voor Overmars: meer sponsors stoppen

24-03-2022 17:46 Laatste update: 19:56
157

Na Select Group heeft Royal Antwerp FC nog een tweede sponsor verloren door de komst van Marc Overmars naar de club. Ook Descroes, een havenbedrijf en onderdeel van Intreso-group, heeft besloten om niet langer samen te werken met The Great Old.

Descroes was drie jaar sponsor van Antwerp, maar heeft nu besloten om niet langer samen te werken met de ambitieuze Belgische club. "Wij willen een duidelijk signaal geven dat wij niet denken zoals het Antwerp-bestuur", vertelt mede-eigenaar Maxim Van Hoorebeeck aan Het Laatste Nieuws.

Het bedrijf heeft nog een overeenkomst van twee jaar met Antwerp, maar wil dat per direct stopzetten. Zelfs als dat een boete betekent wegens contractbreuk. "Het is jammer dat de aanstelling van Overmars niet eerst besproken is met de sponsors. Ook commercieel vind ik het een slechte keuze", geeft Van Hoorebeeck aan.

Eerder op de dag raakte al bekend dat Select Group heeft besloten om niet langer samen te werken met Antwerp. Beide sponsors speelden geen grote rol bij Antwerp, zoals Ghelamco of Heylen Vastgoed, maar hebben dus wel besloten om afstand te nemen van de club.

Update: Antwerp lijkt een flinke prijs te betalen voor de aanstelling van Marc Overmars. Sponsors Select Group, Federale Verzekering, Descroes en Sport Nutrition en partner ziekenhuisgroep ZNA hebben de samenwerking met de Belgische club allemaal stopgezet. 

"Als we onze duizenden medewerksters en honderdduizenden patiëntes in de ogen willen blijven kijken, kunnen we het niet maken om hiermee door te gaan", zegt woordvoerder Tom Van de Vreken van het ziekenhuis tegen Het Laatste Nieuws. In het verleden bezochten spelers van Antwerp onder meer de patiënten, maar daar komt dus een einde aan.

Mogelijk nemen nog meer partijen afscheid van Antwerp. Zo keurt ook sponsor Golden Palace de aanstelling van Overmars af, laat het weten. The Great Old ging donderdagavond in een statement door het stof. De club erkende een cruciale fout te hebben gemaakt.