Willem II zegt contracten formeel op, clubicoon vertrekt mogelijk na dit seizoen

Willem II zegt contracten formeel op, clubicoon vertrekt mogelijk na dit seizoen

25 maart - 10:03
17

Willem II heeft de aflopende contracten van Freek Heerkens, Miquel Nelom en Driess Saddiki formeel opgezegd. Dit doet de club uit Tilburg vanwege de 'onzekere, sportieve situatie'.

Het formeel opzeggen van de contracten hoeft niet te betekenen dat Heerkens, Nelom en Saddiki per se vertrekken na dit seizoen. Willem II laat via de officiële kanalen weten dat het mogelijk later dit seizoen nog in gesprek gaat met het drietal. 

In de CAO voor professionele voetballers is vastgelegd dat clubs vóór 1 april formeel een beslissing moeten nemen over spelers met een aflopend contract. Als een club dat niet doet, dan loopt het contract automatisch door tegen dezelfde voorwaarden. Dat geldt alleen voor spelers die hun contract bij een club al eens verlengd hebben.

Voor Heerkens, die aan zijn negende seizoen bezig is in Tilburg, is het de tweede keer dat Willem II zijn contract formeel opzegt. Dat gebeurde vorig seizoen ook, maar in een later stadium ging Willem II alsnog met hem om tafel. Görkem Saglam, Nasser El Khayati, Ché Nunnely en Mats Köhlert beschikken ook over een aflopend contract, maar die hebben sinds hun komst naar Willem II nog geen vernieuwde verbintenis ondertekend. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie