Nieuwe formatie is geïmplementeerd bij Oranje: 'Meer elf tegen elf en tactiek'

Nieuwe formatie is geïmplementeerd bij Oranje: 'Meer elf tegen elf en tactiek'

25-03-2022 14:42
21

Frenkie de Jong heeft een goed gevoel bij het nieuwe systeem dat de afgelopen dagen is 'geïmplementeerd' bij Oranje. De middenvelder van FC Barcelona denkt dat het Nederlands elftal daar goed in uit de verf kan komen.

Oranje speelt zaterdagavond tegen Denemarken in een 1-3-4-2-1-systeem, zoals bondscoach Louis van Gaal het noemde. Daar is de afgelopen dagen veel op getraind. "Het was net iets meer elf tegen elf en tactisch trainen dan normaal", vertelde De Jong op de persconferentie. "Je hebt altijd wel wat tijd nodig als je verandert van systeem, maar we hebben er al stapjes in gezet in deze korte tijd."

De spelmaker uit Arkel merkt dat hij en zijn ploeggenoten zich goed voelen in de nieuwe formatie. "Qua energie en houding van jongens is er niet zo veel anders, want die was altijd al goed, maar we gaan nu wel anders te werk met het nieuwe systeem. Ik heb er een goed gevoel bij en het kan ons veel mogelijkheden bieden als team. Of het mij ook beter past? Dat weet ik niet. Het zou kunnen."