Van Gaal verrast in Oranje-defensie: 'Blind en Aké kunnen daar spelen'

Van Gaal verrast in Oranje-defensie: 'Blind en Aké kunnen daar spelen'

25-03-2022 15:52
58

Louis van Gaal lijkt het geen optie te vinden om met Virgil Van Dijk, Matthijs de Ligt én Stefan de Vrij te starten bij het Nederlands elftal. De bondscoach stelt dat hij aan de linkerkant van het centrum een linkspoot wil hebben.

Van Gaal deed vrijdag uit de doeken dat Oranje in een 1-3-4-1-2 formatie naar het WK in Qatar toewerkt. Daarmee leek de weg vrij voor een defensie bestaande uit aanvoerder Van Dijk, De Ligt en De Vrij. Dat zijn echter drie rechtspoten en de keuzeheer heeft andere plannen, zo bleek tijdens de persconferentie.

Van Gaal werd gevraagd of Nathan Aké ook in aanmerking komt voor een basisplaats en op welke positie dat dan is. "Hij zou bij mij altijd als linker centrale verdediger spelen", reageert Van Gaal. "Want ik wil daar een linkspoot hebben. In principe kunnen Daley Blind en Nathan Aké daar spelen. Het gaat erom wat voor het team het beste is en daar pas ik mijn basiselftal op aan. Zaterdag ga je zien hoe ik mij aangepast heb."

De Oranje-selectie bestond met Jurriën Timber en Jordan Teze uit nog twee centrale verdedigers, maar zij haakten vrijdag af vanwege blessures.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie