Ten Hag blijft achter Feyenoord-uitspraken staan: 'Dat vermogen hadden we'

Ten Hag blijft achter Feyenoord-uitspraken staan: 'Dat vermogen hadden we'

25 maart - 18:50
196

Erik ten Hag heeft uitleg gegeven over zijn uitspraken na de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord, die in een 3-2 zege voor de Amsterdammers eindigde. Hij stelde dat zijn ploeg Feyenoord het laatste half uur had 'weggevaagd' en dat kwam hem op onbegrip vanuit de voetbalwereld te staan.

Ten Hag staat echter nog steeds achter die uitspraak. "We hadden het vermogen, in het laatste half uur, om Feyenoord op eigen helft vast te nagelen", zegt hij in een uitgebreid interview met Ajax TV. "Ze konden niet meer onder onze druk uit komen. Uiteindelijk vielen de goals wel vrij laat en was er veel voor nodig. Ja, Feyenoord speelde goed, maar de prestatie van Ajax was beter."

Na afloop was de trainer trots op zijn ploeg. Dat is volgens Ten Hag een bijzonderheid. "Ik zeg het niet vaak, maar zondag was ik echt trots op de ploeg. Dat is een term die ik zelden bezig. Dat doe je pas bij bijzondere prestaties. Deze prestatie was broodnodig. Ik hoop dat we de winst mee kunnen nemen in het vervolg van het seizoen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie