Baas verkiest Spanje boven Engeland: 'Dat is meer mijn speelstijl'

Baas verkiest Spanje boven Engeland: 'Dat is meer mijn speelstijl'

25 March - 22:14 Laatste update: 25 March - 22:14
38

Youri Baas ziet zichzelf eerder in Spanje spelen dan in Engeland, waar het er iets fysieker aan toe gaat. De linksback van Jong Ajax is ook van mening dat Daley Blind en Nicolás Tagliafico worden onderschat bij de Amsterdammers. 

In gesprek met Inside Ajax krijgt de linksback onder meer de vraag waar hij in de toekomst wil spelen. "Ik ben meer van het positiespel. Het balbezit, tiki taka", antwoordt Baas. "Dat is meer mijn speelstijl. La Liga is wat meer voetballend. De Premier League is de laatste tijd ook wel voetballend, maar ook echt hard."

De jonge Nederlander kijkt op naar de verdedigers in het eerste elftal van Ajax en is van mening dat Blind onderschat wordt. "Als je goed oplet, zie je hoe veel hij aan het spel van Ajax toevoegt. Vorig jaar heeft hij een periode gemist en dan zie je hoe belangrijk hij is. Hij is niet echt een hele opvallende speler."

Over Tagliafico is de tiener ook te spreken. "Hij heeft veel felheid. Die grinta. Dat wil ik zo goed mogelijk aan mijn spel toevoegen. Hij is daar een mooi voorbeeld van. Argentijnen hebben het van nature, ik wat minder."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s