'Ajax ontving waarschuwingen over contacten van Promes van de recherche'

'Ajax ontving waarschuwingen over contacten van Promes van de recherche'

26-03-2022 08:19
423

De recherche heeft meerdere gesprekken met Ajax gevoerd over Quincy Promes, meldt Het Parool. De Amsterdammers zijn gewaarschuwd voor dingen die de aanvaller buiten het veld deed. Algemeen directeur Edwin van der Sar was ook aanwezig bij de gesprekken.

Promes wordt verdacht van poging tot moord, betrokkenheid bij drugshandel en deelname aan een criminele organisatie. Het Parool weet dat een delegatie van de recherche zich bij Ajax heeft gemeld voor een gesprek over Promes, toen hij nog in Amsterdam onder contract stond. De rechercheurs maakten in een eerste gesprek duidelijk dat ze bezorgd waren over het gedrag van Promes buiten het veld.

Bij die ontmoeting was algemeen directeur Van der Sar ook van de partij. De tweede ontmoeting tussen Ajax en de recherche had een andere lading: bij de politie groeide toen het vermoeden dat Promes van het rechte pad af aan het raken was. Inmiddels wordt de linksbuiten van meerdere zware strafbare feiten verdacht.

Het Algemeen Dagblad heeft geprobeerd om contact te zoeken met Promes, maar de Oranje-international liet niks van zich horen. Ajax wil zich niet uitlaten over de zaak-Promes, zolang de rechter nog geen uitspraak heeft gedaan. Het Openbaar Ministerie ontkent dat het EK een rol heeft gespeeld bij de vervolging van Promes.