Vlaar ziet 'groot verschil' tussen Oranje van nu en van 2014: 'Past niet bij WK'

Vlaar ziet 'groot verschil' tussen Oranje van nu en van 2014: 'Past niet bij WK'

26-03-2022 09:30
66

Ondanks dat Oranje volgens Ron Vlaar geen topfavoriet is, ziet de oud-verdediger kansen voor het Nederlands elftal om het toernooi te winnen. Vlaar deelt ook zijn ervaringen over het WK van 2014, toen Louis van Gaal switchte naar het 5-3-2-systeem.

Vlaar ziet een belangrijk verschil tussen 2014 en het heden bij Oranje. "Het grote verschil is dat wij héél veel voorbereidingstijd hebben gehad en dat de aanloop nu kort is, in mijn ogen te kort, want de FIFA wekt op deze manier de indruk het WK een beetje te willen afraffelen. Dat past wat mij betreft niet bij de status van zo’n groot toernooi", vertelt hij in De Telegraaf.

"Wij kregen zes weken de tijd om de speelwijze in te slijpen en die hadden we ook nodig, waarbij het trainingskamp in Portugal heel belangrijk was", vervolgt Ron Beton. "Als groep konden we twee keer per dag in het systeem investeren, terwijl de voorbereiding voor dit Oranje met de huidige trainingsweek in Zeist en de oefenwedstrijden tegen Denemarken en Duitsland al is begonnen."

Vervolgens spreekt Vlaar zich uit over de kansen van Oranje op het WK. "Ik vind dat Oranje altijd het hoogste moet nastreven en waarom zouden we niet weer ver kunnen komen of zelfs het toernooi niet kunnen winnen? Is Nederland topfavoriet? Nee. Waren wij dat in 2014? Nee. Het zijn zeven wedstrijden en de spelers moeten gewoon zeven keer vlammen. Ze kunnen iets unieks presteren. Dat is de energie die wij toen met elkaar hebben gevonden."