Laporta wilde Koeman al eerder ontslaan: 'Ik zei: laten we wisselen van coach'

Laporta wilde Koeman al eerder ontslaan: 'Ik zei: laten we wisselen van coach'

26-03-2022 09:47
48

Joan Laporta geeft toe dat hij Ronald Koeman eigenlijk vorige zomer al wilde ontslaan bij FC Barcelona. De president was niet tevreden met het spel dat Barça speelde onder de Nederlander, maar hield mede door de Copa del Rey-winst vast aan hem.

Laporta vertelde eerder al dat hij geen spijt heeft van het ontslag van Koeman. In gesprek met Mundo Deportivo komt de voormalig verdediger opnieuw ter sprake. "Ik heb alles gedaan in het belang van Barça. (...) Aan het einde van het vorige seizoen zei ik: laten we nu wisselen nu van coach. We hadden echter de beker gewonnen, wat spectaculair was."

"Ook kampten we met een erg zware financiële situatie. We spraken met de coach (Koeman, red.) en ik antwoordde heel duidelijk op wat hij me vroeg, of hij mijn coach was", gaat Laporta verder. "Ik zei nee. Ik zei tegen hem: laat me nu geen antwoord hierop geven, want ik heb twijfels. We hebben de beker gewonnen, maar ik hou niet van onze manier van spelen. Het systeem is gewijzigd."

Laporta besloot in oktober van 2021 om Koeman op straat te zetten. "Op een gegeven moment zag ik dat het de verkeerde kant op ging, het ging niet goed met ons. Sinds de presidentsverkiezingen voerden we gesprekken met Xavi, waarna ik hem vroeg of hij klaar was voor deze job." Inmiddels staat Xavi al een aantal maanden voor de groep bij Barcelona. De Spanjaard heeft de weg omhoog gevonden met zijn jeugdliefde.