Super League-geruchten aangewakkerd: 'Wij, Juventus en Real Madrid wachten'

Super League-geruchten aangewakkerd: 'Wij, Juventus en Real Madrid wachten'

26-03-2022 12:12
44

FC Barcelona-preses Joan Laporta houdt hoop op een doorbraak in de plannen van de Super League. Hoewel meerdere clubs zich vorig jaar neerlegden bij de opzet nadat er veel commotie was ontstaan, benadrukt de president dat er genoeg clubs zijn die de nieuwe Europese competitie willen doorzetten.

"Of ik de Super League heb opgegeven? Zeker niet", geeft Laporta in een groot interview met Mundo Deportivo aan. De Barça-voorzitter voelt zich niet tot nauwelijks gesteund door de UEFA, maar hoopt er samen met een aantal topclubs uit te komen. "Wij, Juventus en Real Madrid wachten op de aansluiting van andere clubs. Engelse en Duitse clubs wachten met een besluit tot de opzet van de Super League bekend is: wordt het een compleet nieuwe competitie, of een verbeterde versie van de Champions League?"

Naar verluidt zijn de Barcelona, Juventus en Real afgestapt van een 'gesloten competitie' voor eliteclubs. Om deel te nemen aan de Super League, kunnen clubs zich via de nationale competitie plaatsen. Momenteel voeren de drie vooraanstaande clubs een juridische strijd met de UEFA over het al dan niet doorzetten van de plannen voor een nieuw Europees toernooi.