'Leegloop aanstaande bij Real Madrid: ruimte in salarishuis voor aankopen'

'Leegloop aanstaande bij Real Madrid: ruimte in salarishuis voor aankopen'

26-03-2022 12:53
55

Real Madrid wil na dit seizoen afscheid nemen van Eden Hazard, Luka Jovic en Mariano Díaz. Daarnaast zijn Gareth Bale, Marcelo en Isco transfervrij en is de kans groot dat zij hun loopbaan ook elders voortzetten. De Koninklijke juicht de vertrekken toe. 

De drie eerstgenoemden nemen met hun inkomsten een flink deel van het salarishuis van Real in beslag. In het ideaalscenario versterken de Madrilenen zich aankomende zomer met zowel Kylian Mbappé als Erling Haaland, waardoor er ruimte gemaakt moet worden, meldt AS. Hazard, Jovic en Díaz dragen dit seizoen weinig bij aan de prestaties van de ploeg van Carlo Ancelotti: zij mogen op zoek naar een nieuwe club.

Iets wat ook geldt voor de transfervrije Bale, Marcelo en Isco. AS weet dat het drietal bij elkaar zestig miljoen euro bruto per jaar opstrijkt. Real is niet van plan hen een nieuw contract aan te bieden. Met bij elkaar 1.200 minuten aan speeltijd op de teller dit seizoen is De Koninklijke er naar verluidt niet rouwig om dat zij gratis de deur uitlopen. 

Met name de verkoop van Hazard zal een hard gelag zijn voor Real. De Belg werd in 2019 voor 115 miljoen euro overgenomen, maar heeft geen moment kunnen overtuigen in het koningswit. Zijn bijdrage blijft tot dusver beperkt tot zes goals en tien assists.