Lodewijks wijst 'beste Eredivisie-keeper' aan: 'Zeg dit bewust op cynische toon'

Lodewijks wijst 'beste Eredivisie-keeper' aan: 'Zeg dit bewust op cynische toon'

26-03-2022 14:12
42

Lars Unnerstall maakt dit seizoen een goede indruk onder de lat bij FC Twente. De voormalig PSV-keeper wordt door Patrick Lodewijks, in het verleden sluitpost bij onder meer Feyenoord en PSV, zelfs gezien als de beste Eredivisie-keeper van dit moment. En dat steekt.

"De beste doelman in de Eredivisie is een Duitser, Unnerstall van FC Twente", begint Lodewijks in gesprek met de Volkskrant. "Een reus, een topatleet, geweldige reflexen. Maar hij was tweede keus bij PSV, omdat hij niet goed kon meevoetballen. PSV haalde Yvon Mvogo, want die kon wel goed meevoetballen... Ja, ik zeg dit bewust op cynische toon."

Dat in Nederland alle keepers goed mee moeten kunnen voetballen, vindt Lodewijks niet de goede insteek. "Niet alle Eredivisieclubs kunnen zo opbouwen als Ajax, dat ligt ook aan de kwaliteit van de verdedigers. Of zij de keeper goed aanspelen en zich goed aanbieden, en of zij bijvoorbeeld een harde inspeelpass van een keeper goed kunnen verwerken."

Lodewijks deelt daarnaast nog een mening, waarmee de kleinere keepers niet blij zullen zijn. "Jongens waarvan de verwachting is dat ze niet minimaal 1 meter 80 worden, moet je uit de droom helpen. Unnerstall en ook Sparta-doelman Maduka Okoye hebben een grotere reikwijdte en kunnen door hun postuur makkelijker de duels aangaan in het strafschopgebied."