'Scouts van PSV op de tribune voor Mexicaans international met aflopend contract'

'Scouts van PSV op de tribune voor Mexicaans international met aflopend contract'

26 maart - 17:35
48

PSV heeft zijn oog laten vallen op Alexis Vega, zo wordt beweerd in Mexico. De 24-jarige linksbuiten heeft zijn contract bij Chivas Guadalajara nog altijd niet verlengd, waardoor de Eindhovenaren toe zouden kunnen slaan.

De Mexicaanse tak van ESPN meldt dat scouts van een Nederlandse en een Spaanse club tijdens de huidige interlandperiode op de tribune zitten voor Vega. Diverse andere media koppelen hem aan PSV, terwijl vanuit Spanje Sevilla of Real Betis interesse zou tonen. Overigens moesten de scouts tijdens het WK-kwalificatieduel met de Verenigde Staten flink geduld betrachten: de dribbelaar kwam pas tien minuten voor tijd binnen de lijnen.

Vega, een zestienvoudig international van El Tri, speelt sinds januari 2019 voor Chivas. Dit seizoen was hij in achttien officiële duels goed voor vier doelpunten en twee assists. De Mexicaanse topclub dreigt zijn basisspeler nu echter te verliezen. De vleugelaanvaller loopt eind 2022 uit zijn contract, waardoor hij vanaf augustus met andere clubs mag onderhandelen. Volgens ESPN is er vanuit Nederland en Spanje serieuze interesse, maar een formeel voorstel ontving Vega nog niet.

PSV heeft een rijk verleden met Mexicaanse spelers. Onder meer Carlos Salcido, Andrés Guardado, Héctor Moreno en Hirving Lozano waren actief in het Philips Stadion. Momenteel speelt Erick Gutiérrez voor de ploeg van coach Roger Schmidt. Overigens sloot PSV eind januari nog een samenwerkingsverband met Chivas op het gebied van scouting, opleiding en innovatie.

De Eindhovenaren kunnen met Vega inspelen op een vertrek van Cody Gakpo. De Oranje-international weet zich in de belangstelling van meerdere Europese topclubs en moet het transferrecord van de club gaan breken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie