Verbazing om 'heisa' over Blind: 'Zou hem wel in Busquets-rol willen zien'

Verbazing om 'heisa' over Blind: 'Zou hem wel in Busquets-rol willen zien'

26-03-2022 17:55
79

Ronald de Boer en Hans Kraay junior weigeren Daley Blind af te schrijven bij het Nederlands elftal. De verdediger van Ajax krijgt de laatste weken kritiek, maar de analisten adviseren bondscoach Louis van Gaal om hem op te stellen. Ook voor Jurriën Timber zien ze kansen.

De Boer vindt dat het trio Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij en Virgil van Dijk voor de hand ligt, nu Oranje in een 3-4-1-2 formatie gaat spelen. "Maar dan wordt het wat statisch", stelt de oud-international tegenover Voetbal International. "Natuurlijk kan Van Gaal hen vragen om in te dribbelen of iets dergelijks, maar mijn voorkeur gaat dan toch uit naar Timber. Hij is snel en geeft wat meer schwung aan je verdediging. Ik vind hem een revelatie."

Van Gaal gaf op de persconferentie wel aan dat hij links in het centrum het liefst met een linkspoot speelt. De bondscoach noemde Nathan Aké en Blind als opties. "Blind zou daar kunnen spelen, maar dat zou ik niet doen", vervolgt De Boer. "Je wil hem bijvoorbeeld niet tegenover Kylian Mbappé hebben. Het hangt natuurlijk van de tegenstander af, maar ik zou Blind weleens willen zien in een Busquets-rol voor de defensie."

Kraay zou achterin voor De Vrij, De Ligt en Van Dijk kiezen. "Maar Jurriën Timber hijgt dat drietal in de nek. Hij is de perfecte speler voor die rol als rechter centrale verdediger, omdat hij kan indribbelen, snelheid heeft en ook prima uit kan komen op de backpositie", aldus de ESPN-analist, die Blind juist als wingback wil zien. "Ik snap de heisa en discussie over Blind nooit zo goed. Als hij goed speelt en strooit met ballen tussen de linies, is hij de gevierde opbouwer en heeft niemand het over zijn snelheid. Levert hij een paar ballen in, dan benoemt iedereen ineens dat hij zo langzaam is."

"Ik denk dat Blind van grote waarde kan zijn voor het Nederlands elftal in die iets aanvallendere rol als back. Als iemand gevoel heeft in zijn voorzetten, is het Blind wel. Vraag dat maar aan Robin van Persie", besluit Kraay.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie