Ajax-coach Ten Hag weet: 'Zij zijn ontevreden, maar team staat boven alles'

Ajax-coach Ten Hag weet: 'Zij zijn ontevreden, maar team staat boven alles'

26 March - 19:15
39

Ajax-trainer Erik ten Hag steekt niet voor het eerst de loftrompet over Dusan Tadic en Nicolás Tagliafico. De Serviër en de Argentijn hadden een belangrijk aandeel in de 3-2 zege op Feyenoord van vorig weekeinde.

"Dusan Tadic is vaak de energiebron voor het team", vertelt Ten Hag aan Ajax TV. "Hij weet wanneer hij dingen moet uitspreken en hij weet wanneer hij dingen van zijn omgeving moet eisen. Hij weet ook een ploeg bij elkaar te houden. Als leider hoeft hij het niet alleen te doen. Hij heeft ook mensen om zich heen die hem daarbij ondersteunen. Maar hij gaat daarin voorop. Ook met zijn individuele kwaliteiten maakt hij het verschil voor Ajax."

Tagliafico kwam als invaller in het veld tegen Feyenoord en leverde de assist bij de winnende treffer van Antony. "Daar kan ik geweldig van genieten. Op het moment dat het nodig is, moet je er staan. Er is natuurlijk ook interne competitie. Je wilt je bewijzen. Die drang laat Nico iedere keer weer zien. Op ieder moment dat de ploeg om hem vraagt, staat hij er. Als je zó bepalend bent, is dat een geweldige prestatie."

Ten Hag weet dat Tagliafico moeite heeft met zijn reserverol, zoals dat voor meer wisselspelers geldt bij Ajax. 'Ik kan niet iedereen tevreden houden. Dit zijn topvoetballers en die willen allemaal onderdeel zijn van de eerste elf. Ze zijn dus ontevreden als ze niet spelen. Als ze dat niet zouden zijn, dan hebben ze niet de juiste mentaliteit. Maar ze weten wel dat het team boven alles staat."

Naast Tagliafico zitten onder meer Davy Klaassen en Brian Brobbey vaker op de bank dan ze lief is. "Ze willen spelen, ik ben blij dat ze zo hongerig zijn. Het is een luxeprobleem", besluit Ten Hag, die nog geen uitsluitsel kan geven over het meespelen van Lisandro Martínez tegen Groningen. De Argentijn viel met hamstringklachten uit tegen Feyenoord.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s