'Chong krijgt schrik van zijn leven: 's nachts beroofd en messen op de keel'

'Chong krijgt schrik van zijn leven: 's nachts beroofd en messen op de keel'

27 March - 08:15
26

Tahith Chong heeft begin dit jaar de schrik van zijn leven gehad. De aanvaller van Manchester United werd in zijn woning beroofd en kreeg een mes op zijn keel gedrukt. Chong moest kostbare bezittingen afgeven, melden Engelse media.

Gemaskerde inbrekers kwamen om 03.00 uur 's nachts binnen en hielden messen tegen de keel van Chong, die nog lag te slapen. Hij kreeg de opdracht om juwelen, horloges en dure designertassen in te leveren. Tussendoor maakten ze Chong nog belachelijk omdat de beveiliging van het huis te wensen over zou laten.

Volgens The Sun gaat het om drie man. De boulevardkrant voert een anonieme bron op. "Het was een vreselijke ervaring voor hem. Hij werd gewekt door drie gewapende mannen in bivakmutsen die messen tegen zijn keel hielden. Het leek alsof ze wisten wat ze deden en waar ze naar op zoek waren. Ze wisten wie de speler was en noemden hem bij zijn naam."

"En ze vertelden hem zelfs dat hij zijn beveiliging moest verbeteren, anders riskeerde hij dat het opnieuw zou gebeuren. Hij bleef extreem geschrokken achter. De bende was professioneel en het leek alsof ze het eerder hadden gedaan, mogelijk voor andere spelers."

Chong is dit seizoen door Manchester United verhuurd aan Birmingham City. Zijn contract bij Manchester United loopt nog tot het einde van seizoen, al heeft de club een optie om met een jaar te verlengen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s