Vader Ten Hag: 'Mijn vrouw en ik maakten ons zorgen over leven na voetbal'

Vader Ten Hag: 'Mijn vrouw en ik maakten ons zorgen over leven na voetbal'

27-03-2022 09:24
59

Erik ten Hag is op dit moment een van de meest gewilde trainers van Europa. Als het aan zijn vader had gelegen, dan was de Tukker een andere richting ingeslagen. Ten Hag gooide zichzelf in het diepe en dat pakte goed uit. 

Ten Hag (52) komt uit een rijke familie en is een grootaandeelhouder van het vastgoedimperium dat in 1989 door zijn vader Hennie is opgericht. Het makelaarskantoor wordt vandaag de dag voornamelijk gerund door Rico en Michel, de broers van Ten Hag. 

Vader Hennie probeerde Ten Hag ervan te overtuigen om eerst een universitaire studie af te ronden, alvorens hij zich volledig op zijn voetbalcarrière zou richten. "Nee, dat wilde Erik niet", reageert Hennie ten Hag op de vraag van The Mirror of zijn zoon dicht bij een functie in zijn bedrijf was.

"Voetbal is al van jongs af aan zijn ding geweest. Ik herinner me dat Erik ons ​​kwam vertellen dat hij stopte met zijn studie om zich op voetbal te kunnen concentreren. Dat was moeilijk voor mij", zegt Hennie. "Mijn vrouw en ik maakten ons zorgen over zijn leven na het voetbal. We hadden natuurlijk niet kunnen bedenken dat hij zo'n prachtige trainersloopbaan zou hebben."

"Erik wil gewoon eerlijk behandeld worden door mensen - en als ze hem niet eerlijk behandelen, vindt hij dat heel moeilijk. Toen hij bij Ajax begon en de fans sceptisch waren, had dat een grote impact. Erik werkt dag en nacht om te bereiken wat hij wil in het voetbal. De enige keer dat hij alles loslaat en meedoet met het feest is als het carnaval is in Nederland."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s