ED: PSV heeft goede hoop op Duitse miljoenen voor geflopte Baumgartl

ED: PSV heeft goede hoop op Duitse miljoenen voor geflopte Baumgartl

27-03-2022 11:32
27

PSV hoopt nog een transfersom over te houden aan Timo Baumgartl. Dat meldt het Eindhovens Dagblad zondagochtend. De 26-jarige verdediger zou door Union Berlin definitief overgenomen kunnen worden.

PSV verhuurt de Duitser momenteel aan Die Eisernen, maar die club heeft in de onderhandelingen een optie tot koop bedongen. Zaterdag werd al duidelijk dat Union drieënhalf miljoen euro moet betalen om Baumgartl, die in 2019 door PSV nog voor tien miljoen euro werd overgenomen van VfB Stuttgart, definitief vast te leggen.

Omdat in Eindhoven niemand meer rekent op Baumgartl, bestaat de hoop dat de club uit Berlijn die miljoenen inderdaad neerlegt om de verdediger definitief over te nemen. Dat zou volgens het ED best kunnen, aangezien hij basisspeler is in de Duitse hoofdstad. De stopper stond in 22 competitiewedstrijden aan de aftrap en scoorde daarin één keer.

Volgens Duitse media wordt er intern bij Union nog overlegd over de koopoptie van de 26-jarige Duitser. Mocht hij toch terugkeren naar PSV, dan zal er een oplossing gevonden moeten worden. Baumgartl ligt immers nog tot medio 2024 vast in het Philips Stadion.