Amrabat haalt vernietigend uit: 'Vertikt het om naar Nederland te komen'

Amrabat haalt vernietigend uit: 'Vertikt het om naar Nederland te komen'

27-03-2022 13:34 Laatste update: 17:18
101

Nordin Amrabat heeft zondagochtend in het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie geen spaan heel gelaten van Vahid Halilhodzic. De bondscoach van Marokko ligt overhoop met Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui en maakt er een ongekend potje van, vindt Amrabat.

Marokko speelde vrijdagavond de eerste wedstrijd in de play-offs om een WK-ticket en kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Congo (1-1). Dinsdag is de return. Amrabat weet zeker dat zijn land naar Qatar gaat, maar is 'net als negentig procent van de Marokkaanse bevolking' helemaal klaar met Halilhodzic.

"Er is zoveel onrust en negativiteit rond deze trainer...", begint Amrabat bij Goedemorgen Oranje. "Ik weet niet wat hij allemaal aan het doen is, maar hij minacht de fans. Marokko heeft vier topspelers in de laatste fase van de Champions League: Ziyech, Mazraoui, Hakimi en Taarabt. En daar roept hij maar één speler (Hakimi, red.) van op. We hebben zoveel kwaliteit, zoveel potentie, maar door zijn koppigheid en grote ego haalt Halilhodzic niet het maximale uit de groep."

Ziyech en Mazraoui
Onlangs werden Ziyech en Mazraoui wel weer opgenomen in de voorlopige selectie van Marokko, maar de spelers van Chelsea en Ajax zagen een terugkeer onder Halilhodzic niet zitten. "Hij maakt ruzie met ze, spreekt ze twee jaar niet en zet ze dan weer op de lijst zonder te bellen. Denk je dat Ziyech en Mazraoui dan komen?", foetert Amrabat (34), die onder contract staat bij AEK Athene en in 2019 zijn laatste interland speelde.

"Als ik bondsvoorzitter zou zijn, zou ik Halilhodzic na plaatsing voor het WK - want dat gaat dinsdag lukken - bij me roepen en zeggen: of je schuift je ego op zijn of ik schuif jou opzij. Dit kan toch niet, man. Ziyech en Mazraoui niet oproepen... Wat is-ie nou aan het doen? Je wilt toch het beste voor het Marokkaans elftal? Negentig procent van de Marokkanen denkt er zo over."

Mazraoui heeft nog wel geprobeerd de strijdbijl met Halilhodzic te begraven, weet Amrabat. "Hij heeft gezegd: als je mij wil oproepen, kom dan naar Nederland, dan spreken we alles uit en beginnen we weer met een schone lei. Maar Halilhodzic vertikte het om naar Nederland te komen. Alsof het een wereldreis is! Mazraoui is gewoon een ideale schoonzoon."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie