Dessers verklaart gemiste droomkans tegen Ajax: Mijn gezichtsveld is er niet

Dessers verklaart gemiste droomkans tegen Ajax: "Mijn gezichtsveld is er niet"

27-03-2022 14:51
36

Precies een week na de nederlaag tegen Ajax schiet de Klassieker nog weleens door het hoofd van Cyriel Dessers. Na afloop ging het veel over zijn gemiste kans, waarbij hij Jens Toornstra over het hoofd zag.

Dessers stormde bij een 1-2 voorsprong op het doel van Ajax-doelman Andre Onana af, omspeelde de keeper en schoot de bal voorlangs. Tien meter verderop stond Toornstra helemaal vrij. "Daar heb ik een duidelijke uitleg voor", blikt Dessers met RTV Rijnmond terug op het moment.

Wedden

Meer odds

"Op het moment dat je in een dribbel zit en in duel bent met twee verdedigers, dan is die laatste toets een beetje weg van de goal. Dus mijn gezichtsveld is er niet. Ik kan niet zien dat Jens daar staat. Dan kan je zeggen: hij had hem blind moeten geven. Maar ik geef niet zo graag ballen blind, zeker niet als ik niet weet wat de situatie is."

"Ik schiet hem graag zelf en ik denk dat ik hem ook goed schiet", aldus Dessers, die het doel miste. "Hij gaat echt rakelings langs de paal. Dus met die commentaren en kritieken... Ik kan er wel naar kijken hoor, maar ik kon Jens echt niet zien."