'Laatste keer dat ik Overmars zag, stelde ik hem nog voor als 'de baas van Ajax''

'Laatste keer dat ik Overmars zag, stelde ik hem nog voor als 'de baas van Ajax''

27-03-2022 18:24
20

Aad de Mos heeft met stijgende verbazing naar de aanstelling van Marc Overmars bij Royal Antwerp FC gekeken. De Belgische club en de nieuwe technisch directeur hebben de situatie danig onderschat, vindt de oud-trainer.

"Dit kon in ieder geval alleen maar bij Antwerp gebeuren", reageert De Mos, die zondag zijn 75ste verjaardag viert, in een interview met Het Nieuwsblad. "Ze zullen er vanuit zijn gegaan dat het snel zou overwaaien. Ik denk niet dat het met dit soort zaken zo werkt. Dat zie je ook aan de sponsors die nu één voor één afhaken."

De Mos is ook verrast door de hoofdrolspeler zelf. "Als ik Overmars was, dan had ik toch nog wat langer gewacht. Misschien zat hij mentaal zo in de shit dat hij zo snel mogelijk weer aan de slag wilde. Ik ken Marc al heel lang en ik was zelf onthutst toen ik hoorde wat hij gedaan had. Nooit had ik dat van hem verwacht. Zeker niet in zijn functie. De laatste keer dat ik hem zag, had ik hem nog voorgesteld aan mijn kleinzoon als ‘de baas van Ajax'. Er was altijd veel onderling respect tussen ons. Ondanks alles wens ik hem succes toe."

Overmars krijgt het moeilijk in Antwerpen, verwacht De Mos. "Spelers halen voor Ajax is heel wat anders dan spelers halen voor Antwerp. Het DNA van Ajax staat bijna haaks op het DNA van Antwerp. Hij gaat totaal andere types moeten aantrekken. Het is dus zeker niet vanzelfsprekend dat hij zal slagen bij zijn nieuwe club. En dan zal de druk alleen maar toenemen. Niet alleen van de sponsors, maar ook van de supporters."