KNVB-delegatie reist met Van Gaal naar Qatar om hotel en velden te bekijken

KNVB-delegatie reist met Van Gaal naar Qatar om hotel en velden te bekijken

28-03-2022 10:12
22

De KNVB gaat vrijdag met een delegatie naar de WK-loting, maar ook naar het hotel waar de internationals van Oranje tijdens het eindtoernooi zullen overnachten. Louis van Gaal maakt als het goed is ook onderdeel uit van de groep.

De KNVB reist met secretaris-generaal Gijs de Jong, directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen, bondsvoorzitter Just Spee en bondscoach Louis van Gaal naar Qatar. Die laatste heeft dan wel nog een negatieve PCR-test nodig, zo valt te lezen in het Algemeen Dagblad en De Telegraaf.

Het gezelschap bezoekt de loting voor de groepsfase van het WK, maar zal ook nog andere dingen ondernemen. Zo is De Jong van plan om een bezoek te brengen aan de migranten die in het St. Regis Doha-hotel werkzaam zijn. Daar zal Oranje tijdens het WK verblijven en De Jong wil graag weten hoe de arbeiders daar leven en wonen. Hij is ervan overtuigd dat het gekozen hotel 'een voorloper is in het naleven van regels'.

De KNVB spreekt tijdens het bezoek aan Qatar verder ook met vertegenwoordigers van de internationale vakbondsfederatie en de Nederlandse ambassade. Van Gaal is daarnaast van plan om, naast het bezoeken van de loting, ook te gaan kijken bij de velden waarop hij met zijn elftal wil gaan trainen tijdens het WK.