Duitse bondscoach onthult drie basisspelers voor ontmoeting met Oranje

Duitse bondscoach onthult drie basisspelers voor ontmoeting met Oranje

28-03-2022 15:13
5

Drie van de elf spelers die namens Die Mannschaft tegen Oranje zullen spelen, zijn al bekend. Op een persconferentie gaf bondscoach Hansi Flick te kennen wie er in de Duitse as zullen opereren.

Manuel Neuer verdedigt het Duitse doel. De goalie van Bayern München kreeg afgelopen zaterdag in de met 2-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Israël nog rust, maar staat in de Johan Cruijff Arena dus wel onder de lat. Dat betekent dat Marc-André Ter Stegen en Kevin Trapp, die zaterdag allebei een helft keepten, op de bank zitten.

In de defensie is Antonio Rüdiger de centrale van de drie stoppers. Ook de Chelsea-verdediger deed niet mee tegen Israël en zag toen hoe Thilo Kehrer, Jonathan Tah en Nico Schlotterbeck achterin speelden. Wellicht staan één of meerdere van die spelers naast hem in de defensie wanneer er tegen Oranje gespeeld wordt.

Tenslotte zal Thomas Müller voor Duitse doelpunten moeten zorgen. Of de aanvallende middenvelder, die onder Louis van Gaal debuteerde in het betaalde voetbal, in de spits gaat spelen, is nog niet duidelijk. Zaterdag stond Timo Werner in de punt van de aanval en wist hij tot scoren te komen.

Joshua Kimmich zal in ieder geval niet in actie gaan komen. De verdediger annex middenvelder ontbrak op de afsluitende training en zal het uitduel in Amsterdam aan zich voorbij moeten laten gaan. Vanwege de geboorte van zijn derde kind was Kimmich dit weekend ook al niet van de partij.