'Wereld van verschil hoe Berghuis bij Feyenoord speelde en nu bij Ajax'

'Wereld van verschil hoe Berghuis bij Feyenoord speelde en nu bij Ajax'

29 March - 08:32
67

John van 't Schip prijst de ontwikkeling die Steven Berghuis bij Ajax heeft doorgemaakt. De oud-international vond de dertigjarige aanvallende middenvelder ook een uitstekende indruk maken in de oefeninterland van Nederland tegen Denemarken.

"Op het middenveld hadden ze een overtal en Denemarken had met name moeite met Berghuis. Hij moest in het begin heel even wennen, maar daarna speelde hij goed", zegt Van 't Schip bij Rondo. "Hij zocht ook diepte. Hij speelde in en liep door, terwijl Memphis en Bergwijn uitzakten. Ze stonden met z'n drieën heel kort bij elkaar. Ze hadden met Memphis, Bergwijn en Berghuis heel veel variatie. De Denen hadden daar gewoon heel veel moeite mee."

Dat bondscoach Louis van Gaal de voorkeur geeft aan Berghuis boven Georginio Wijnaldum, snapt Van 't Schip wel. "Hij heeft natuurlijk gekeken naar de spelers die op dit moment spelen en in vorm zijn. Berghuis speelt op die positie bij Ajax en doet het daar ook goed. Dan is het ook logisch", stelt de voormalig rechterhand van Marco van Basten bij Ajax en Oranje.

"Op dit moment is het goed om een Berghuis in die rol te zien", vervolgt Van 't Schip. "Iedereen vergeet dat Berghuis echt een teamspeler is geworden. Als je het verschil ziet tussen hoe hij onder Dick Advocaat bij Feyenoord speelde en nu bij Ajax onder Erik ten Hag, dat is een wereld van het verschil. Hij speelt in dienst van het elftal."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s