Vertrouwen in kansen Flekken: 'Niet veel keepers die op hoger niveau zitten'

Vertrouwen in kansen Flekken: 'Niet veel keepers die op hoger niveau zitten'

29-03-2022 09:55
10

Mark Flekken liet een wisselende indruk achter in de oefeninterland tegen Denemarken, maar Erik Meijer heeft het volle vertrouwen in de doelman. De Duitse voetbalkenner denkt dat de 28-jarige debutant kan uitgroeien tot de eerste doelman van het Nederlands elftal.

"Ik ken hem nog van de jeugd van Alemannia Aachen. Het is mooi om te zien dat iemand die zijn eigen weg is gegaan, nu één van de betere keepers is in de Bundesliga", zegt Meijer tegen 1Limburg. "Hij is heel constant bij SC Freiburg. Hij heeft bijna geen tegendoelpunten en hield al negen keer de nul. Dan weet je dat het gaat opvallen bij Nederland."

"Hij is nu 28 jaar en zit momenteel in de kracht van zijn leven", aldus Meijer. "Hij kan goed meevoetballen, heeft een goede reactiesnelheid en is hartstikke goed in de één op één." Toch is de oud-prof ook kritisch op de sluitpost. "Bij de tegengoal van Denemarken zag je hem twijfelen, terwijl hij 1.94 meter is. Dat moet hij leren, je moet dit soort dingen niet te vaak doen."

Bondscoach Louis van Gaal gaf al toe dat Flekken dinsdagavond ook tegen Duitsland onder de lat staat bij Oranje. Momenteel ontbreken wel Justin Bijlow en Jasper Cillessen, maar Meijer sluit niet uit dat de Limburger blijft staan. "Qua lichaamsbouw en ervaring die hij opdoet in de Bundesliga, zijn er niet veel keepers in Nederland die op een hoger niveau zitten."