'Maduro-gerucht tegengesproken: Van Nistelrooy-opvolging geen optie'

'Maduro-gerucht tegengesproken: Van Nistelrooy-opvolging geen optie'

29 March - 12:50
11

Hedwiges Maduro staat, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, niet in de belangstelling van PSV om het roer van Ruud van Nistelrooy over te nemen als hoofdtrainer van Jong PSV, meldt het Eindhovens Dagblad. De enige optie is dat hij de rechterhand wordt van de toekomstig trainer van de beloftenploeg van de Eindhovenaren. 

Uit eerdere berichtgeving bleek dat PSV de 37-jarige Maduro op de korrel heeft voor een technische functie, maar dit heeft volgens het ED geen betrekking op het hoofdtrainerschap bij Jong PSV. Om eindverantwoordelijke te zijn bij Jong PSV dien je als trainer over de hoogste trainerspapieren te beschikken en Maduro moet zijn UEFA Pro-diploma nog halen.

'Wel kan hij uiteraard assistent worden bij de beloften', schrijft het regionale medium. Momenteel is Maduro trainer van Almere City O21, terwijl hij ook werkzaam is bij ESPN als analist. Onlangs liet de achttienvoudig international weten mogelijk op korte termijn een knoop door te hakken omtrent zijn toekomst. Wanneer PSV een technische functie voor hem ziet weggelegd bij de hoofdmacht, moet hij zijn televisiewerk staken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s