'Ten Hag heeft doorlopend contract bij Ajax, maar we weten hoe de wereld werkt'

'Ten Hag heeft doorlopend contract bij Ajax, maar we weten hoe de wereld werkt'

29-03-2022 13:26 Laatste update: 13:34
28

Gerry Hamstra werkte bij Ajax intensief samen met Marc Overmars, maar hij krijgt na het vertrek van zijn collega flink wat extra taken op zijn bordje. De voormalig sc Heerenveen-directeur vertelt over zijn stap van Friesland naar Amsterdam én over de situatie rondom Ajax-trainer Erik ten Hag.

Waar Hamstra bij Heerenveen nog met Bayern München onderhandelde om Oliver Batista Maier op huurbasis naar de club te halen, daar onderhandelt hij nu met Der Rekordmeister over de miljoenenverkoop van Ryan Gravenberch. Hamstra nuanceert. "In essentie is het hetzelfde. Als club ga je voor de best mogelijke deal. Dat is niet anders bij de ene dan bij de andere club", begint hij in een uitgebreid interview met Voetbal International.

"Het verschil is dat bij Ajax al snel de factor tien in werking treedt. Dat heb ik het afgelopen jaar wel gemerkt. Of je het nou over de onderhandelingen hebt, de interactie met zaakwaarnemers en relaties, de aandacht van buitenaf, noem maar op", vervolgt Hamstra. "De druk bij Ajax is er eentje waarbij het moeten elke dag aanwezig is. Met mijn vorige clubs speelde je in een seizoen ook wedstrijden waarbij al snel gold: tegen deze clubs hoeven we de punten niet te pakken. Dat is hier niet. Ajax moet elke wedstrijd winnen, waar het ook speelt."

Ten Hag
Een van de kwesties waarmee Hamstra dit seizoen te maken krijgt bij Ajax, is de toekomst van Ten Hag. De oefenmeester wordt gelinkt aan Manchester United, waar hij naar verluidt hoog op het verlanglijstje staat. "Het zou fantastisch zijn als hij volgend seizoen nog trainer van Ajax is", aldus Hamstra, die een vertrek niet uit durft te sluiten.

"Hij heeft nog een doorlopend contract bij Ajax, maar we weten ook allemaal hoe de wereld werkt. Erik is een professional en legt zelf de focus op dit seizoen, op de belangrijke maanden die eraan komen waarin de prijzen worden verdeeld. Wat daarna volgt zal de toekomst uitwijzen, maar het is duidelijk dat Erik heel belangrijk is voor Ajax."