'Als Neuer zou stoppen, dan zullen ze bij Bayern ook aan Flekken denken'

'Als Neuer zou stoppen, dan zullen ze bij Bayern ook aan Flekken denken'

29 March - 14:02
44

In Duitsland is men diep onder de indruk geraakt van Mark Flekken (28). De sluitpost, die tegen Denemarken zijn debuut maakte in Oranje, wordt een grote toekomst toegedicht. Sven Beuckert, de 'ontdekker' van Flekken, is ervan overtuigd dat de Nederlander ook op de radar van Bayern München staat.

Flekken, op dit moment de onbetwiste nummer één onder de lat bij SC Freiburg, maakt de laatste jaren indruk in Duitsland. Beuckert, keeperstrainer bij MSV Duisburg, zag Flekken voor het eerst aan het werk in een wedstrijd van de B-jeugd van Alemannia Aachen. Hij was meteen verkocht.

"Hij was in die wedstrijd van Aachen heel erg aanwezig, heerste bij voorzetten vanaf de flank en beschikte ook nog eens over voetballend vermogen. Niet zo vreemd als je bedenkt dat hij toen idolaat was van Edwin van der Sar. Mark had in mijn ogen alles", vertelt Beuckert in gesprek met de NOS.

Uiteindelijk ging Flekken van Duisburg naar Freiburg, waar hij uitgegroeid is tot een zeer gewaardeerde kracht. "Mark is momenteel voor bijna iedere topclub interessant, ook voor Bayern München. Als Manuel Neuer zou stoppen, dan zullen ze bij Bayern ook aan Mark denken. Daar ben ik van overtuigd", sluit Beuckert af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s