Definitief geen groepshoofd: Oranje veroordeeld tot pot 2 bij WK-loting

Definitief geen groepshoofd: Oranje veroordeeld tot pot 2 bij WK-loting

29-03-2022 22:50 Laatste update: 29-03-2022 22:50
41

Het Nederlands elftal is definitief géén groepshoofd bij de loting voor het WK in Qatar. Van Duitsland werd niet gewonnen, terwijl Portugal naar de mondiale eindronde gaat en de laatste plek in de eerste pot inneemt.

Bij de WK-loting worden 32 landen verdeeld in acht poules. De landen komen uit vier potten die elk bestaan uit acht landen. Gastland Qatar en de zeven hoogst geplaatste landen op de FIFA-wereldranglijst - België, Frankrijk, Brazilië, Argentinië, Engeland en Spanje - waren voor dinsdagavond al geplaatst.

De laatste plek was nog open en Oranje kwam daarvoor in aanmerking. De zege op Denemarken (4-2) leverde één plek terreinwinst op, van tien naar negen, en bij een overwinning op Duitsland én nederlaag van Portugal tegen Noord-Macedonië in de play-offs voor het WK was het droomscenario uitgekomen.

Dat gebeurde echter niet: Oranje kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Duitsland, waardoor de Portugese zege op Italië-beul Noord-Macedonië (2-0) al niets meer uitmaakte vanuit Nederlands oogpunt. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal kan daardoor een topland treffen in de groepsfaes. De definitieve potindeling wordt op 31 maart bekendgemaakt.

27 landen zeker van WK
Van de 32 landen die deel gaan nemen aan het WK in Qatar zijn er nu 27 bekend. Nederland, België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Kroatië, Servië, Spanje, Zwitserland, Portugal, Polen, Argentinië, Brazilië, Ecuador, Uruguay, Canada, Ghana, Senegal, Iran, Japan, Saudi-Arabië, Zuid-Korea en gastland Qatar.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie