Spelersrapport: Oranje scoort twee manco's, hoogste cijfers voor drietal

Spelersrapport: Oranje scoort twee manco's, hoogste cijfers voor drietal

29-03-2022 22:38 Laatste update: 22:55
177 Reacties
Author profile picture

Ruben Winkels

De tweede oefeninterland van het Nederlands elftal op weg naar het WK in Qatar heeft geen winnaar opgeleverd. Duitsland hield Oranje op een gelijkspel (1-1). VoetbalPrimeur geeft cijfers na een - uiteindelijk - enerverende avond.

Mark Flekken - 6: net als tegen Denemarken wist Flekken zijn doel niet schoon te houden. Aan de Duitse treffer kon hij weinig doen, maar de doelman oogt nog niet zo zeker als bij SC Freiburg en moet groeien in zijn nieuwe rol.

Denzel Dumfries - 6,5: de hoofdrolspeler van het EK kwam in de eerste interlands van 2022 amper in het stuk voor. Ook tegen Duitsland wilde het aanvankelijk niet vlotten, maar het eerste moment dat hij wél de achterlijn haalde was het meteen raak.

Matthijs de Ligt - 6: wisselde goede momenten af met mindere momenten. De Ligt leek verdedigend niet helemaal in zijn element en bevond zich regelmatig in niemandsland. In de meeslepende slotfase trok hij zijn cijfer alsnog naar een voldoende.

Virgil van Dijk - 7: het is geen geheim dat Van Dijk niet de grootste fan is van het systeem met drie centrale verdedigers. Nog veel meer dan normaal stond hij te praten en te wijzen om iedereen op de goede plek te krijgen. Verdedigend ijzersterk.

Daley Blind - 5,5: tegen Denemarken als linkervleugelverdediger, tegen Duitsland als centrale verdediger: ook voor Blind was het nogal wennen. Hij dekte vaak door, zwom daardoor een beetje en verloor Thomas Müller uit het oog bij de Duitse goal.

Tyrell Malacia - 7: het ging allemaal een tandje sneller dan in de Eredivisie, maar Malacia paste zich uitstekend aan. De linksback van Feyenoord speelde een goede wedstrijd en is een serieuze kanshebber voor een basisplaats op het WK als hij zo doorgaat.

Frenkie de Jong - 8: één van de weinige Oranje-spelers die de wetten van het topvoetbal kent en dat was te zien. Aan de bal zoals altijd excellent, maar ook als slot op de deur haalde De Jong een hoog cijfer, de hoogste bij Oranje.

Teun Koopmeiners - 5,5: niet de beste avond voor Koopmeiners, die niet de oplossingen vond op het middenveld en alle zeilen moest bijzetten om geen balverlies te lijden. Na 45 minuten gewisseld voor Wijnaldum.

Steven Berghuis - 5: ijzersterk tegen Denemarken, schutterend tegen Duitsland. Niets lukte bij Berghuis, die geen moment in de wedstrijd kwam en geen connectie vond met Memphis en Malen. Na 57 minuten zat zijn wedstrijd erop.

Donyell Malen - 5: de meest dreigende Oranje-speler was veel te druistig. Malen hielp een aantal mogelijkheden om zeep, omdat hij gehaast en onnauwkeurig was. Bergwijn heeft na deze interlandperiode duidelijk een streepje voor.

Memphis Depay - 6,5: de samenwerking met Malen was zéker niet zo vloeiend als met Bergwijn tegen Denemarken, al is Duitsland natuurlijk van een ander kaliber. Door zijn bevliegingen is en blijft Memphis onomstreden.

Invallers
Georginio Wijnaldum - 6: viel bij de start van de tweede helft in voor Koopmeiners en speelde geen opvallende wedstrijd. Wel kreeg Oranje met Wijnaldum op het middenveld wat meer grip op de Duitsers.
Davy Klaassen - 6: viel na 57 minuten in voor Berghuis en deed het naar behoren. Klaassen leed in elk geval een stuk minder balverlies dan Berghuis.
Steven Bergwijn - 7: viel na 57 minuten in voor Malen en en maakte tien minuten later de gelijkmaker. Bergwijn was de grote man in de eerste week van Oranje's WK-jaar.

Louis van Gaal - 6: verdient alle lof voor de progressie die Oranje onder zijn leiding boekt, maar Van Gaal heeft nog veel huiswerk om 'zijn' 1-3-4-1-2-systeem te laten slagen in Qatar. De goede slotfase tegen Duitsland maskeert veel, maar niet alles.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie