Van Hooijdonk en Van der Vaart zijn het eens: 'Moet 100% fout zijn, is dit niet'

Van Hooijdonk en Van der Vaart zijn het eens: 'Moet 100% fout zijn, is dit niet'

29-03-2022 23:06
37

Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart zijn na afloop van de wedstrijd tussen Nederland en Duitsland (1-1) eensgezind. De analisten vinden dat Oranje een penalty had moeten krijgen na een duel tussen Thilo Kehrer en Memphis Depay.

"In eerste instantie dacht ik al: de scheidsrechter heeft het goed gezien. Zijn linkerbovenbeen (van Memphis, red.) wordt eerst volledig uit balans gebracht, waardoor hij valt. Daarna wordt de bal wel geraakt. Ik vind dit echt wel een penalty", begint Van Hooijdonk aan tafel bij de NOS. "Als je dit ziet, dan zie je toch dat zijn linkerbeen naar binnen klapt?"

Van der Vaart is het met Van Hooijdonk eens en vindt dat de VAR hier niet in had mogen grijpen. "Hij is gegeven, hè... Dan moet het wel honderd procent een fout zijn en dat is dit niet. Hij (Kehrer, red.) raakt eerst het lichaam en dan kom je op een gegeven moment wel bij de bal uit. Dit was gewoon een penalty."

Toch wil Van der Vaart nog wel een minpuntje bij Memphis uitlichten. "Het is jammer, het was een hele mooie aanval. Hij neemt hem verkeerd aan. Daardoor verliest hij snelheid. De bal bleef onder hem liggen, dus hij kon niet schieten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie