Marokko naar WK, Senegal laat Egypte opnieuw lijden na penaltyserie

30-03-2022 00:10
28

Ook in Afrika worden er play-offs gespeeld om de laatste WK-tickets te verdelen. Eerder op de avond verzekerden Ghana en Senegal zich al van een plek op het eindtoernooi, later voegden Marokko en Tunesië zich in dat rijtje.

Senegal - Egypte 1-0 (Senegal wint strafschoppen met 3-1)
Senegal wist in de return de 1-0 achterstand opgelopen in Egypte weg te werken door een snel eigen doelpunt van Egypte-speler Hamdi Fathi. Die werkte de bal al na vier minuten spelen achter keeper Mohamed El-Shenawy. In het restant van de wedstrijd én in de verlenging werd er niet meer gescoord, waardoor het net als tijdens de finale van de Afrika Cup beslist moet worden met penalty's.

Wederom was het Senegal dat de strafschoppenserie won. De eerste vier strafschoppen werden allemaal gemist. Bij een 2-1 voorsprong voor Senegal miste ook Mostafa Mohamed, waarna Sadio Mané zijn land naar het WK schoot. Vlak daarvoor schoot zijn ploeggenoot Salah de bal de tribunes in. Hij werd daarbij gehinderd door Senegal-fans, die met lasers in het gezicht schenen van de Egyptenaar.

Marokko - DR Congo 4-1
Marokko wist al snel waar het aan toe was in de return tegen Congo. Na een 1-1 gelijkspel in de eerste wedstrijd, kwam het land in de return in de eerste helft op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Azzeddine Ounahi en Tarik Tissoudali. Na rust werd de voorsprong uitgebouwd naar Ounahi en Achraf Hakimi, waarna het feest los kon barsten in Marokko. Congo maakte vervolgens nog een eretreffer via Ben Malongo.