Van der Vaart over 'geweldige speler': 'Hij moet daar weg, hij moet spelen'

Van der Vaart over 'geweldige speler': 'Hij moet daar weg, hij moet spelen'

30 maart - 08:37
40

Rafael van der Vaart genoot ook tegen Duitsland van Steven Bergwijn. De aanvaller van Tottenham Hotspur sleepte een 1-1 gelijkspel uit het voor voor Oranje. Volgens de oud-international moet hij snel vertrekken uit Londen, waar hij op de bank zit.

Van der Vaart krijgt bij de NOS de vraag wie hem konden bekoren. "Ik vond Malacia heel goed spelen. Verder was het allemaal oké", stelt de voormalig spelmaker. "Steven Berghuis was heel matig vandaag, Teun Koopmeiners ook. Frenkie de Jong liep er op het laatst wel een paar voorbij, dat je denkt: dit is hem weer."

Pierre van Hooijdonk zag Steven Bergwijn als invaller wat teweeg brengen. "Als je in vorm bent valt die bal ook net voor je voeten. Hij schiet hem fantastisch binnen, dan heb je wel vertrouwen", reageert Van der Vaart. "Ik vind Bergwijn sowieso een geweldige speler." De oud-Ajacied vindt het spijtig dat Bergwijn op de bank zit bij Spurs. "Hij moet daar gewoon weg, hij moet gewoon spelen."

Volgens Van der Vaart kan een reserverol bij je club van invloed zijn bij Oranje. "Ik heb het zelf meegemaakt bij Real Madrid. Daar speelde ik niet altijd, en dan kwam je bij het Nederlands elftal en dan had je wel een probleem. Hoe goed je ook was. Op mijn positie had je natuurlijk Wesley Sneijder, die in wereldvorm was. Dat maakte het makkelijker voor de coach."

Van Hooijdonk stipt wel een belangrijk verschil aan. "Ja, je had een probleem omdat de anderen speelden. Maar dat is nu natuurlijk een stuk minder geworden", doelt de oud-spits op het feit dat ook Memphis Depay, Noa Lang en Donyell Malen niet alles spelen bij hun club. Die laatste kon geen potten breken. "Ik vond hem heel egoïstisch", aldus Van der Vaart. "Je zag Depay een paar keer klagen. De connectie met Bergwijn is veel beter."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie