Oranje-'topscorer' dankt Van Gaal: 'Opgeroepen worden niet vanzelfsprekend'

Oranje-'topscorer' dankt Van Gaal: 'Opgeroepen worden niet vanzelfsprekend'

30-03-2022 09:13
23

Steven Bergwijn is Louis van Gaal dankbaar voor de speeltijd die hij deze interlandperiode heeft gekregen. De Tottenham Hotspur-aanvaller beseft dat hij in clubverband meer moet gaan spelen, wil hij in het Nederlands elftal fysiek gezien volledig fit voor de dag komen. 

"Het is in mijn situatie niet vanzelfsprekend dat je wordt opgeroepen", reageert Bergwijn op de persconferentie na afloop van het duel met Duitsland (1-1), waarin hij trefzeker was. "Ik ben de bondscoach daarom dankbaar dat ik hier ben en ik ben blij dat ik hem kan terugbetalen met goals." De vleugelaanvaller nam tegen Denemarken twee treffers voor zijn rekening, terwijl hij tegen Duitsland de enige Oranje-goal maakte. Bergwijn kroonde zich met drie doelpunten tot topscorer van deze interlandperiode en bracht zijn totaal aantal interlandgoals van twee naar vijf. 

"Blijkbaar heb ik geen wedstrijdritme nodig. Voetballen verleer je niet", aldus Bergwijn, die desalniettemin merkt dat hij bij Spurs niet veel in actie komt. "Gelukkig trainen we hard bij Tottenham, maar aan het einde van een wedstrijd voel ik dat ik fysiek minder word. Hopelijk helpen deze twee wedstrijden om fysiek weer een stap te zetten." 

De oud-PSV'er vraagt zich hardop af of zijn doelpunten directe gevolgen zullen hebben bij Antonio Conte in Londen. Wanneer dat niet zo is, is de kans aannemelijk dat hij komende zomer vertrekt. "Iedereen wil spelen. Ik blijf hard werken om dat af te dwingen. Koppie omhoog. En anders zien we wel wat er in de zomer gebeurt."