'Ik denk dat de trainer mij voor de laatste duels niet meer kan passeren'

'Ik denk dat de trainer mij voor de laatste duels niet meer kan passeren'

30-03-2022 10:10
17

Invaller Elayis Tavsan was dinsdagavond het goudhaantje bij Jong Oranje, door beide treffers voor zijn rekening te nemen tegen Jong Zwitserland (2-0). De NEC'er spreekt na afloop van het duel van een jongensdroom. 

Na zijn tweede goal trok Tavsan een sprint van veertig meter en sprong hij bondscoach Erwin van de Looi in de armen. "Om hem te bedanken dat ik mocht invallen. Ik denk dat ik hem wel een dienst heb bewezen", zei hij na afloop op het persmoment, geciteerd door De Telegraaf. Tavsan werd bij een gelijke stand ingebracht 'om de boel open te breken'. "Vlak voor de wissel zei de trainer het nog een keer: doe je ding. Ga voor de actie en probeer het verschil te maken. Ik denk dat ik goed heb geluisterd."

Wedden

Meer odds

"Dat ik de winnende zou maken, in een wedstrijd als deze. Dat zat echt in mijn hoofd. Maar ik scoor er gewoon twee, fantastisch", vervolgt de buitenspeler, die denkt dat hij zijn strepen heeft verdiend in Jong Oranje. "Ik denk dat de trainer mij voor de laatste drie kwalificatieduels in juni niet meer kan passeren."

De ploeg van Van de Looi speelt in juni nog drie EK-kwalificatiewedstrijden, achtereenvolgens tegen de beloftenteams van Moldavië, Gibraltar en Wales. Als daar negen punten uit worden gehaald, plaatst Jong Oranje zich voor het EK 2023.