'Spelen en trainen bij Ajax heeft me gemaakt tot de man die ik nu ben'

'Spelen en trainen bij Ajax heeft me gemaakt tot de man die ik nu ben'

31-03-2022 08:24
38

Dat Justin Kluivert nu bij OGC Nice in de Ligue 1 schittert, heeft hij naar eigen zeggen te danken aan Ajax. De buitenspeler denkt dat hij met een ander opleidingstraject niet zou staan waar hij nu staat.

"Spelen en trainen bij Ajax heeft mij gemaakt tot de man die ik nu ben", zegt Kluivert in gesprek met Onze Mondial. "Alles wat ik op het veld laat zien, heb ik te danken aan Ajax: mijn individuele actie, mijn gevoel voor de bal, maar ook het volwassen worden", steekt de 22-jarige aanvaller de loftrompet over de Amsterdammers.

Balbezit is heilig bij Ajax, weet ook Kluivert als ervaringsdeskundige. "De filosofie achter het hebben van balbezit heeft de meeste indruk op mij gemaakt. Er is zelfs een regel om de bal zo snel mogelijk terug te veroveren bij balverlies: de vijf seconden-regel. Bij Ajax moet je er alles aan doen om de bal binnen vijf seconden terug te hebben, zodat je een nieuwe aanval kan opzetten."

Kluivert komt vrijwel wekelijks in actie bij Nice en hoopt zich daar in de kijker te spelen in aanloop naar het WK in Qatar. Cristiano Ronaldo en Heung-min Son ziet hij als zijn voorbeelden. "Zij zijn heel direct en besluitvaardig in de afwerking. Ik hoef van mezelf ook niet drie tegenstanders te passeren. Ik maak liever een snelle combinatie waaruit ik scoor of een assist geef."