'Overmars gaat tóch door het stof en zegt 'sorry' tegen slachtoffers bij Ajax'

'Overmars gaat tóch door het stof en zegt 'sorry' tegen slachtoffers bij Ajax'

31-03-2022 12:16 Laatste update: 13:09
129

Marc Overmars gaat alsnog zijn excuses aanbieden voor zijn grensoverschrijdende gedrag bij Ajax, meldt De Telegraaf. Op die manier hoopt Royal Antwerp FC, waar de Nederlander onlangs instapte als technisch directeur, de storm te bedwingen. 

Overmars kreeg van alle kanten kritiek, nadat hij op 21 maart bij de Jupiler Pro League-club instapte, nog geen twee maanden na zijn vertrek bij Ajax als directeur voetbalzaken. De 48-jarige bestuurder zei enkel dat de situatie 'spijtig' was en dat hij 'de bladzijde om wilde slaan'. Dat hij de slachtoffers aan wie hij dickpics stuurde en bij wie hij ongewenst gedrag vertoonde geen excuses maakte, schoot in het verkeerde keelgat.

Wedden

Meer odds

In de tussentijd is Antwerp al vijf sponsors kwijtgeraakt, waardoor de club de noodzaak inziet dat Overmars zijn excuses aanbiedt. Donderdag nog gaat Overmars door het stof, weet de ochtendkrant. 'Tot hiertoe lag een publieke knieval moeilijk omdat er in Nederland nog een tuchtrechtelijk onderzoek naar hem loopt. Overmars’ advocaten hadden hem een te opzichtige schuldbekentenis afgeraden. Maar in de omgeving van de Nederlander zijn nu andere geluiden te horen. Het risico op ernstige strafrechtelijke of juridische gevolgen zou zijn afgewend.'

Donderdagavond heeft Antwerp een raad van bestuur bij Port of Antwerp, een van de grote sponsors. Als Overmars' signaal duidelijk genoeg is, lijkt de haven van de stad door te willen gaan als sponsor. Antwerp-bestuurslid Ceo Jacques Vandermeiren liet evenals andere bestuursleden al openlijk weten onaangenaam verrast te zijn met de aanstelling van Overmars.