Tweejaarlijks WK definitief van de baan: 'Het zou een flinke impact hebben'

Tweejaarlijks WK definitief van de baan: 'Het zou een flinke impact hebben'

31-03-2022 14:21
13

Het WK blijft om de vier jaar georganiseerd worden. Directeur voetbalontwikkeling van de FIFA Arsène Wenger opperde het idee om iedere twee jaar een mondiaal eindtoernooi te spelen, maar voorzitter Gianni Infantino spreekt dit tegen. 

Het is volgens Infantino zelfs nooit een optie geweest. "Laat ik duidelijk zijn: de FIFA heeft nooit een voorstel voor een tweejaarlijks WK gedaan", maakt de FIFA-baas duidelijk op het congres van de wereldvoetbalbond in Doha. "Het bestuur heeft ingestemd met een onderzoek naar de haalbaarheid van dat plan, dat hebben we gedaan. We hebben alleen de haalbaarheid onderzocht."

Er werd geconcludeerd dat het haalbaar was, al kreeg de bond vanuit allerlei hoeken kritiek op het plan. Zowel nationale bonden als voetbalfans wilden de huidige opzet behouden. "Het zou een flinke impact hebben. We hebben gekeken naar wat voor iedereen passend is", aldus Infantino.

Vanuit Europa kon de FIFA al op veel verzet rekenen. De UEFA noemde het in een eerde stadium al schadelijk voor de Nations League. Daarnaast zou de sportieve waarde onduidelijk zijn en de commerciële schade enorm.