'Club policy' in Nijmegen: contract van NEC-icoon wordt formeel opgezegd

'Club policy' in Nijmegen: contract van NEC-icoon wordt formeel opgezegd

31-03-2022 21:30
11

De meeste clubs in het Nederlandse betaalde voetbal hebben bekend gemaakt welke spelers volgend seizoen mogelijk op zoek moeten naar een andere club. NEC liet echter niets van zich horen, maar laat desgevraagd weten dat het 'club policy' is dat alle aflopende contracten formeel worden opgezegd.

Clubs zijn wettelijk verplicht om spelers met een eerder verlengd aflopend contract voor 1 april te laten weten of die verbintenis formeel wordt opgezegd. Als dat niet gebeurt, wordt de verbintenis automatisch met een jaar verlengd onder dezelfde voorwaarden. De meeste Eredivisionisten kiezen ervoor om wereldkundig te maken welke spelers mogen blijven en welke niet, maar NEC meldde zich vooralsnog niet.

Tegenover VoetbalPrimeur laat de club weten dat er ook geen statement zal volgen, maar dat het 'club policy' is dat alle aflopende contracten formeel worden opgezegd. Dat betekent dat routinier en aanvoerder Édgar Barreto, die bijna twee jaar geleden terugkeerde om NEC naar de Eredivisie te helpen en dit seizoen ook op 36-jarige leeftijd zijn waarde bewijst op het hoogste niveau, nog niet zeker is van een toekomst in Nijmegen.

Zelf wil de Paraguayaan dolgraag blijven, maar daar heeft hij dus nog geen zekerheid over gekregen van technisch directeur Ted van Leeuwen. Het formeel opzeggen van de verbintenis van Barreto betekent overigens niet dat hij per definitie weg moet bij NEC. De club kan later nog met hem in gesprek gaan, net als met Javier Vet, Cas Odenthal en Rens van Eijden. Hun contracten zijn ook formeel opgezegd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie