Blind lacht om eerste training bij Groningen: 'Dat was verwend Ajax-gedrag'

Blind lacht om eerste training bij Groningen: 'Dat was verwend Ajax-gedrag'

31-03-2022 22:13
117

Daley Blind werd in het seizoen 2009/2010 verhuurd door Ajax aan FC Groningen en kwam op zijn eerste training bij de Trots van het Noorden aan zonder te ontbijten. Hij was in de veronderstelling dat ontbijt voor hem geregeld zou worden, maar dat was niet zo.

Blind werd door Ajax verhuurd aan Groningen om daar speeltijd op te doen. Bij de noorderlingen gingen de zaken er echter net iets anders aan toe dan in Amsterdam. In een documentaire van ESPN wordt de linkspoot gevraagd naar het verhaal of hij zijn eerste training op een lege maag speelde. "Dat verhaal klopt wel ja", reageert Blind. "Wij hadden bij Ajax altijd ontbijt, maar bij Groningen niet."

Wedden

Meer odds

Het verschil tussen de topclub en de subtopper werd de verdediger daar meteen duidelijk. "Dat was misschien wel het verwende gedrag wat voor mij normaal was bij Ajax, maar dat was in Groningen niet normaal", duidt Blind. "Daley ging met lege maag de training in, haha! Er was gewoon niks te eten. Dat is me daarna in ieder geval niet nog een keer gebeurd."